Home

    Profiel

 Werkwijze

   Contact

 Producten

Uw adviesbureau op het raakvlak van HR, Organisatie en Communicatie

 

 

Bosscher

Consultancy

 

bureau voor duurzaam personeelsmanagement

- aantrekken en behouden van talent -

 

Arbeidsmarktcommunicatie

   & Talentmanagement

 

Inwerktraject & Talentmanagement: boeien en binden.

 

Inwerktraject van nieuwe medewerkers, een geslaagde start.

Het is u gelukt nieuwe medewerkers aan te trekken, u bent beiden enthousiast en vol verwachtingen. Dat wilt u zo houden. Daar wilt u in investeren. Heeft u een inwerkplan of introductieprogramma?

Realiseert u zich dat het gemiddeld 6 tot 9 maanden kan duren voordat een medewerker is ingewerkt? Een professionele introductieperiode zorgt ervoor dat uw nieuwe medewerkers zich snel op hun plaats voelen, snel productief zijn en dat u vroegtijdig verloop kunt minimaliseren. Welke fasen zijn er in een introductieperiode en welke zijn voor uw organisatie vooral van belang? Hoe richt u de communicatie in? Welke middelen stelt u ter beschikking? Welke activiteiten organiseert u en welke activiteiten dient de medewerker zelf te ondernemen?

Goed personeelsmanagement. Zijn de verwachtingen over en weer helder? Vindt er een gesprek plaats waarbij u samen een verder ontwikkelingspad uitstippelt? Bekijk met regelmaat gezamenlijk of de gestelde doelstellingen zijn gerealiseerd.

 

Boeien en binden. Vergroot de betrokkenheid.

 

Talentmanagement.

Het optimaal benutten van het menselijk potentieel is van groot belang voor uw organisatie. In economisch goede, maar ook in minder goede tijden. Ongeacht het economisch tij gaat het bij Talentmanagement om het effectief benutten van aanwezige resources. En hoe behoudt u uw medewerkers op langere termijn. Duurzaamheid: duurzame matches, duurzame relaties.

 

Het herkennen en erkennen van talent. Beperkt u zich tot de definitie van talent in de toplaag of ook de ondersteunende laag medewerkers? Welke rollen/functies zijn cruciaal om als organisatie niet alleen te overleven maar straks te groeien? Heeft u een goed management development programma of stelt u een mentor beschikbaar naast een directe manager? Biedt u uw talent een platform om kennis en ervaringen te delen?

 

Cultuurveranderingen en verbeteringstrajecten.

U wilt dat verschillende (culturele) generaties integreren, samenwerken. Hoe realiseert u een kwalitatief goed samenwerkend topteam?

 

De 80/20 regel.

Veel organisaties hebben jarenlang 80% van hun aandacht gegeven aan de minder functionerende medewerker en aan mobiliteitscentra (vaak voor minder talentvolle medewerkers). Slechts 20% van de inspanningen ging naar ontwikkeling van de goed functionerende medewerkers; uw talenten. En die wilt u juist behouden. Hoe doet u dat?

 

Voor efficiënte en effectieve oplossingen kunt u bij mij terecht.

 

 

 

Topteam

Interne

communicatie

programma

Engagement

Generatie X Y Z

Duurzame relaties

Producten